عقلانیت مبنای مدیریت شهری جدید شهرداری رشت است
16 فروردین 96 - 17:01  | 1767 بازدید

 

مجله گیلان فردا- در سال 1395 در حوزه مدیریت شهری رشت در راستای اجرایی کردن سند بازآفرینی، برنامه ها و پروژه های مختلفی آغاز شد یا پروژه هایی به بهره برداری رسید. بی شک بررسی تمامی وقایع شهری در این مجال کوتاه نه در حوصله شماست و نه در توان ما، ولی شاید بد نباشد در یک جمع بندی اجمالی دیدگاه های دکتر ثابت قدم، شهردار رشت را به هنگام حضور در هریک از این برنامه ها و پروژها مرور کنیم. آنچه در ادامه می خوانید فقط عناوینی از صحبت های ایشان به هنگام حضور در برنامه ها (در شش ماه اخیر) است که به صورت کوتاه به نظرتان می رسد:

 

سرخط خبرها

- پیاده راه ها به دلیل رویداد‌ها و جشنواره‌ های اجتماعی و فرهنگی که در آن ها برگزار می‌شود حس مکان، سرمایه اجتماعی و هویت شهری را رقم می‌زنند. و آنچه بیشتر برای گردگشری شهری ما اهمیت داشته امکان برندسازی از طریق پیاده راه بوده است. منظور آن که این نوع پیاده راه‌ها با ایجاد هویت‌های شهری منحصر به فرد و بستری برای عرضه میراث فرهنگی، موجب تبدیل یک شهر به مارکی تجاری و جذاب می‌شوند و از همین رو گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کنند.

 

- با توجه به نظرسنجی انجام شده پیرامون پیاده رو فرهنگی علم الهدی از ذینفعان ( شهروندان و اصناف ) در خردادماه ۱۳۹۴، و با توجه به این که شهروندان یکی از اجزای اساسی هر طرح و پروژه شهری و با اهمیت ترین عنصر چرخه مدیریت شهری هستند، بر مبنای نتایج  بدست آمده ۳۷ درصد از کسبه در حین اجرای پروژه از پیاده راه رضایت داشته اند و این مقدار بعد از اجرای پروژه به ۴۸ درصد رسیده است. این درحالی است که ۸۴ درصد از شهروندان از پیاده رو علم الهدی رضایت داشته اند.

 

- شهرداری رشت در جهت ایجاد زیرساخت های توسعه ای، برآمده است. اولین قدم در این زمینه بازگشایی خیابان ها بعد از اجرای پیاده راه است. رینگ اول شامل خیابان آیت الله احسان بخش به معلم (۶۶۰ متر) است، که با هزینه تملک و اجرا به ۱۶۰ میلیارد تومان بودجه نیازمند است. رینگ دوم تقاطع معلم و بیستون به ضیابری که بودجه ۲۰۰ میلیاردی نیازمند است. علاوه بر آن خیابان های موازی برای خط ویژه و تراموا در بودجه سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ در نظر گرفته شده است.

 

- اتصال پیچ سعدی ( روبروی اداره نوسازی مدارس ) به میدان سرگل و از آنجا از بلوار شمسی پور به رشتیان و یخسازی، اتصال انتهای استادسرا و ابتدای بیستون بعد از ایجاد خط ویژه خیابان موازی از طریق احسان دوست و از میدان اول بیستون به رشتیان از دیگر معابری است که بازگشایی می شود و علاوه بر آن خیابان ولیعصر (عج) به دیلمان نیز باز گشایی می گردد. خیابان سرچشمه نیز در حال تعریض شدن است که به زودی تمام می شود. ایجاد پل جوان و تملک در دو طرف و بازگشایی کامل نیز در حال انجام است. علاوه بر آن ایجاد مسیرهای کند رو و پیاده رو سازی در کمربندی، رینگ ۹۰ متری اتصال مسکن مهر به میدان گیل که در بودجه دو سال آینده صورت می پذیرد، اتصال باهنر به مسکن مهر نیز جهت انتقال بخشی از حجم ترافیک و اتصال چند پل از جماران به پل طالشان از دیگر پروژه ها جهت بهبود وضعیت ترافیک شهر رشت است.

 

- هشت میلیارد تومان بودجه  به ایجاد پارکینگ اختصاص پیدا کرده است. و شهرداری قصد دارد  ابتدا با خرید زمین ها و برگزاری مناقصه برای جذب سرمایه گذار اقدام نماید، که در سال جاری این امر در یک زمین در صیقلان با ظرفیت ۴۰۰ پارکینگ صورت می پذیرد. علاوه بر آن پارکینگ فروتن در خیابان امام (ره) ایجاد، پارکینگ صفاری در حاجی آباد با افزایش ۳۰ درصدی روبه رو شد. پارکینگ دادگستری (خیابان حافظ) و ساسان در شرف خریداری است. پرونده پارکینگ در سبزه میدان، بیستون، خیابان امام ره ( چهاراه میکائیل ) به کمیسیون ماده ۵ ارسال شده و بخش خصوصی تا دو سال آینده به افتتاح این پارکینگ ها مبادرت خواهد کرد. همچنین در بسته حمل و نقل ( خط ویژه، تراموا و بازگشایی ) حدود ۲۰ نقطه که ۱۲ عدد در رینگ اول هستند با هزینه ۲۰۰ میلیاردی پارکینگ و پارک سوار در نظر گرفته شده است.

 

- پروژه پیاده راه سازی بافت مرکزی خود، از سه پروژه تشکیل شده، پیاده راه و پیاده روسازی خیابان سعدی، پیاده رو و پیاده راه سازی خیابان شریعتی و پیاده راه و پیاده روسازی خیابان امام خمینی (ره). در زمینه کدها و ردیف های پروژه فوق ردیف های اعتباری۳۰۳۰۲۰۲۰۰۱، پیاده روسازی خیابان ها و معابر اصلی و فرعی برای انجام پیاده روسازی طرفین به مبلغ۴۰ میلیارد ریال و کد اعتباری۳۰۳۰۲۰۲۰۰۶-عملیات اجرای سنگ فرش بافت مرکزی مبلغ ۴۰ میلیارد ریال همچنین از ردیف ۳۰۵۰۱۰۱۰۰۹- خرید و نگهداری تجهیزات مبلمان شهری مبلغ  ۷ میلیارد ریال، ردیف ۳۰۵۰۱۰۱۰۰۵- هزینه بهسازی و نگهداشت آبنما مبلغ ۹ میلیارد ریال از بودجه مصوب سال ۹۴ جمعاً اعتبار مورد نیاز جهت اجرای پروژه مبلغ ۹۶میلیارد ریال در نظر گرفته شده بود.

 

- عقلانیت و عقلانی گری مبنای  مدیریت شهری جدید شهرداری رشت است. و شهرداری رشت  تلاش دارد تا امور بر مبنای عقلانیت قرار گیرد و قانون و بهبود کیفیت زندگی، رفاه و خدمات ارایه شده به شهروندان خط قرمز شهرداری رشت باشد. این امر جز در سایه رعایت تمامی ارکان و واحدهای شهرداری از قوانین و مقررات محقق نمی شود. اعتقاد راسخ تیم مدیریت جدید شهرداری  بر آن است که در سایه رعایت مقررات و قوانین است که می توان فرآیند توسعه شهری را محقق کرد و شهر رشت را به آنچه شایسته آن است رساند. شهرداری رشت در سال ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ حجم وسیعی از پروژه عمرانی و خدماتی را در قالب قراردادهای پیمانکاری اجرا کرده که با برگزاری فرآیند مناقصه و رعایت تشریفات قانونی و وفق آیین نامه معاملات شهراری و قانون مناقصات برگزار شده است.

 

- تمامی مناقصات  فوق با حضور دستگاه های نظارتی واگذار گردیده است. قاعدتاً اولویت شهرداری رشت ، فراهم نمودن بسترهای توسعه پایدار شهری و ارایه خدمات مناسب به شهروندان و در نتیجه افزایش کیفیت سطح رفاه و زندگی آنان است. از همین روی تلاش بر بالا رفتن شاخص های رشد و توسعه شهر رشت از جمله تمامی شاخص های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یکی از اهداف مهم و با اهمیت شهرداری رشت است. با توجه به حجم گسترده وظایف و خدمات شهرداری رشت و رشد پروژه های عمرانی در سال ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ از ابتدای سال ۱۳۹۴ جهت شفاف سازی مالی و اقتصادی، تمامی مناقصات و مزایده های منعقده شده شهرداری بر روی پرتال رسمی شهرداری رشت به آدرس WWW.RASHT.IR  موجود می باشد. شهرداری رشت آمادگی دارد که امکان بازرسی برای اعضای محترم شورا را در مورد مناقصه یا مزایده مورد نظر را فراهم نماید و پاسخگو پرسش های مربوطه باشد. 

 

 - ۱۱۰ پروژه عمرانی و خدماتی در قالب قراردادهای پیمانکاری شهرداری رشت در سال ۱۳۹۴ اجرا شد. از این تعداد ۱۰۳ قرارداد با برگزاری فرآیند مناقصه و رعایت تشریفات قانونی و وفق آیین نامه معاملات شهرداری و قانون مناقصات برگزار گردیده است. شایان ذکر است که تمامی این مناقصات با حضور دستگاه های نظارتی واگذار گردیده است . قاعدتاً اولویت شهرداری رشت ، فراهم نمودن بسترهای توسعه پایدار شهری و ارایه خدمات مناسب به شهروندان و در نتیجه افزایش کیفیت سطح رفاه و زندگی آنان است.

 

- با توجه به آیین نامه تهاتر مصوبه شورای محترم شورای اسلامی، شهرداری رشت با توجه به صلاح و نفع شهرداری و با توجه به موافقت فرد موردنظر مبادرت به انجام تهاتر می نماید که ملک مورد نظر توسط کارشناسان رسمی دادگستری بازرسی و سپس قیمت گذاری می شود. پس از آن کمیته هفت نفره متشکل از اعضای محترم شورای اسلامی شهر، معاونین شهرداری، مدیر اداره املاک، مدیر اداره املاک و مالی و .... به بررسی این ملک و نفع و صلاح شهرداری پرداخته و در صورت موافقت، منطقه مورد نظر جهت انجام امور، اقدام می نماید.

 

- در راستای اجرایی شدن برنامه های شهر خلاق رشت، تفاهم نامه همکاری با مرکز منطقه ای علوم و انتقال فناوری اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی کشور با شهرداری رشت منعقد شد.

 

- تفاهم نامه همکاری با مرکز منطقه ای علوم و انتقال فناوری اتحادیه کشورهای حاشیه اقیانوس هند و سازمان پژوهش های علمی و صنعتی کشور با شهرداری رشت منعقد شد.

 

- به مناسبت هفته خوراک رشت، سمینار و نمایشگاه بین المللی غذای سنتی، فن آوری، تجاری سازی، بازاریابی و تاثیرات آن بر گردشگری از سوی شهرداری رشت و دانشگاه گیلان با حضور سفیران ۱۵ کشور جهان در مجتمع خاتم النبیای رشت برگزار شد.

 

- اولین مرکز آموزش محیط زیست شهری ایران در تالاب عینک با حضوردکتر ثابت قدم شهردار رشت،فاطمه شیرزاد سخنگوی شورای شهر،دکترجعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین شهری برگزار شد.

 

 

کسب جایزه جهانی خشت طلایی توسط شهردار رشت در بین بیش از ۴۰۰ پروژه در شهرهای جهان برای ساخت پیاده راه فرهنگی بافت مرکزی رشت در سال ۲۰۱۶

به اشتراک بگذارید:

نظر بنویسید:

security code