گیلان فردا- شهلا ابراهیم زاده اصلی- سرسبزی نمای دیگری به گیلان می دهد و موجب می شود مسایل و مشکلات اینجا از دید مسئولان کشوری مغفول بماند. این بدین معنی است که مردم گیلان با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند و به بیان دیگر با فروش زمین کشاورزی یعنی با از دست دادن سرزمین شان، خود را سرپا نگه می دارند و این اصلا زیبنده مردم فرهیخته گیلان نیست. این وظیفه ما است که تصویر واقعی گیلان را ارایه دهیم و با هم افزایی در راستای کاهش مشکلات استان گیلان بکوشیم.

لزوم حرکت شتابدار برای جبران عقب ماندگی گیلان
علیرضا نورانی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان با اشاره به سرسبزی استان گیلان، گفت: کسی باور نمی کند این استان تا چه اندازه مشکلات دارد. همه سرسبزی گیلان را فقط می بینند. در حالیکه اعداد و ارقام مربوط به گیلان در حوزه های مختلف در مقایسه با کشور و استان های دیگر خیلی متفاوت است و نشان می دهد که برای کاهش مشکلات استان گیلان باید حرکت شتابداری داشته باشیم.

نداشتن برون داد مطلوب در حوزه فاضلاب استان
وی که در جلسه سی و هفتم کمیسیون رودخانه های گیلان صحبت می کرد با تاکید بر ضرورت مشارکت مردم استان برای حل مسایل زیست محیطی، افزود: اعتباراتی که دولت در این حوزه اختصاص می دهد در واقع به مثابه یک کاتالیزور است و تا زمانی که مردم پای کار مسایل زیست محیطی نیایند امکان ندارد مشکلات این حوزه حل شود.
وی اضافه کرد: در سال های گذشته برای رفع مشکلات فاضلاب استان گیلان کار شده اما برون داد مطلوبی نداشته که بخشی از آن ناشی از جزیره ای عمل کردن دستگاه های مرتبط است.

وضعیت غیرقابل قبول فاضلاب در گیلان
وی با اشاره به افزایش قابل توجه بودجه برای ساماندهی فاضلاب شهرهای گیلان، گفت: این وضعیت فاضلاب در شأن مردم فهیم و فرهیخته شهر رشت با آن صبغه فرهنگی و تاریخی نیست. همه باید برای رفع این مشکلات کمک کنیم. سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان نیز طی پنج ماه اخیر چندین بار با آقای دکتر پورمحمدی، معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و همکارانشان جلساتی برگزار کرده است و خوشبختانه ایشان دستورات خوبی در خصوص بررسی و رفع مشکلات زیست محیطی استان های شمالی از جمله پسماند و فاضلاب صادر کرده اند.

اختصاص 155 هکتار از بهترین اراضی جنگلی گیلان به دفن زباله
وی با ابراز تاسف از اینکه طی دهه های اخیر حدود 155 هکتار از بهترین اراضی جنگلی گیلان به دفن زباله اختصاص یافته است، بر لزوم شفاف سازی و ارایه گزارشات درست و متقن به مسئولان کشوری اشاره کرد تا مشکلات گیلان زیر سرسبزی آن پنهان نماند.

سرسبزی، پوششی برای پنهان شدن مشکلات استان
وی با اشاره به حضور پنج ماهه خود در استان گیلان، خاطر نشان کرد: سرسبزی نمای دیگری به گیلان می دهد و موجب می شود مسایل و مشکلات اینجا از دید مسئولان کشوری مغفول بماند و این وظیفه ما است که تصویر واقعی گیلان را ارایه دهیم و با هم افزایی در راستای کاهش مشکلات استان گیلان بکوشیم.

کاهش سهم استان های شمالی در اقتصاد کشور
وی با ابراز تاسف از مقایسه وضعیت جایگاه اقتصاد استان های شمالی در سال 1380 با جایگاه اقتصادی این استان ها در سال 1404 که دچار افت شده اند، گفت: در سال 1380، استان های شمالی حدود 7.6 در اقتصاد کشور سهم داشتند که در سال 1404 این میزان روند کاهشی داشته و به 6.8 رسیده است. و این بدین معنی است که مردم گیلان با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند و به بیان دیگر با فروش زمین کشاورزی یعنی با از دست دادن سرزمین شان، خود را سرپا نگه می دارند و این اصلا زیبنده مردم فرهیخته گیلان نیست.

نقش مشارکت فعال مردم در حل مسایل زیست محیطی گیلان
به اعتقاد رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان بدون مشارکت فعال مردم، مسایل زیست محیطی استان حل نمی شود. وی با استقبال از برنامه های کمیسیون رودخانه ها و کارگروه های مشابه زیست محیطی، موضوعاتی را که در چنین کارگروه هایی بررسی می شوند قابل بازنگری و ارزیابی در سازمان مدیریت و برنامه ریزی قلمداد کرد تا در صورت تایید کارشناسی به مراحل اجرایی نیز برسند.

تصفیه فاضلاب با «گیاه پالایی»
گفتنی است در ابتدای این جلسه که با حضور اعضای کمیسیون برگزار شد، خانم تنهایی به اختصار به مباحث مطرح شده در جلسات قبل اشاره کرد و سپس دکتر مجید معصومی، در خصوص استفاده از تجارب پروژه های طبیعت محور در سایر کشورهای دنیا مطالبی ارایه داد. این محقق با اشاره به لزوم پاکسازی رودخانه های رشت، به روش تصفیه فاضلاب با گیاه پالایی، گفت: در خیلی از کشورها با استفاده از این روش ضمن کاهش آلودگی آب، از بستر آب برای کشت محصولات کشاورزی نیز استفاده می کنند. همچنین مهندس جاذب در خصوص مباحث فنی، تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز در پروژه پایلوت لوکال تصفیه فاضلاب در جوار گوهر رود (کوچه پتکی رشت) با استفاده از روش های طبیعت محور به مطالبی اشاره کرد. در ادامه حاضران نیز به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

(لازم به یادآوری است تصفیه فاضلاب با «گیاه پالایی» فرآیندی است که با استفاده از گیاهان سبز(شامل گونه های علفی و چوبی و ...) مواد آلاینده موجود در آب یا فاضلاب کاهش می یابد. از این فرآیند برای حذف آلاینده های محیط زیست نظیر فلزات سنگین و ... استفاده می شود. به بیان دیگر بعضی از گیاهان می توانند بدون اینکه به خود آسیبی بزنند به عنوان فیلترهای زنده عمل کرده و موجب پالایش آب و فاضلاب شوند.

20260630_172927

20260630_173005

20260630_173027

20260630_172908

به اشتراک بگذارید:

نظر بنویسید:

security code
طبیعت گیلان

images

 

جای تبلیغ شما

InShot_20250515_185755132

امروز همان فردایی است که دیروز در انتظارش بودی

تقویم-تیر-1405-با-پس-زمینه-طبیعت-2048x1152