نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در امور پسماند در رشت: چاپ

گیلان فردا، شهلا ابراهیم زاده اصلی- دکتر مفید غلامی راد، نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در امور پسماند استان های ساحلی در حاشیه سفر به گیلان در گفت و گویی با خبرنگار این رسانه، عمق بحران پسماند را در استان بسیار عمیق ارزیابی کرد و گفت: شاید لازم باشد در خصوص اعتبارات پسماند سال 1403 نیز تغییراتی لحاظ شود.

مسئله پسماند ابر مسئله استان های شمالی

وی با بیان اینکه مسئله پسماند در کنار سایر مسائل کشور جزو ابر مسائل است، اظهار داشت: مسئله پسماند از همه زوایا ( از نظر میزان تولید، از نظر صنایع تولیدی، از نظر مدیریت جمع آوری و پردازش و...) بسیار مهم و قابل بررسی است. این موضوع باعث شد تا معاون محترم رییس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با نگاه ویژه ای این موضوع را مورد توجه قرار دهند و در این راستا مسئولیتی به عهده بنده به عنوان نماینده ویژه ایشان در امور پسماند استان های ساحلی گذاشته شد که امیدوارم منتج به نتیجه مطلوب شود.
وی ادامه داد: ما بررسی میدانی موضوع را ابتدا از استان گیلان شروع کردیم و از سایت های پسماند در شهرهای گیلان و محل دفن زباله ها، همچنین دفنگاه سراوان رشت و کارخانه کود آلی این شهر بازدید کردیم.
وی با تاکید بر اینکه این سفر و بررسی میدانی در جهت شناخت دقیق تر مسئله پسماند، بسیار مهم و با اهمیت بود، گفت: خوشبختانه با توجه به دیدگاه اولیه ای که داشتیم این بررسی ها شناخت نزدیکتری از واقعیت در ما ایجاد کرد و امیدوارم با اعتباراتی که قبلا به پسماند تخصیص داده شد و همچنین اعتباراتی که در سال جاری هم تخصیص داده خواهد شد، بتوانیم روند اقدامات موفقی که انجام شده است را با شدت و قوت بیشتر در راستای حل مسئله پسماند استان ادامه دهیم.

اقداماتی برای دستیابی به عملکرد موثر و مفید
غلامی راد با تاکید براینکه برنامه ما این است که این «اقدامات موفق» به «عملکرد موثر» تبدیل شود، افزود: دولت محترم در سال 1403 اعتبارات خوبی را به حل مسئله پسماند اختصاص داد و امسال نیز نزدیک به چهار همت در بودجه 1404 برای کمک به حل مسئله پسماند استان های ساحلی دیده شده است. به نظر می رسد با توجه به بحرانی بودن مسئله پسماند در استان های گیلان، مازندران و گلستان کمک کنیم سهم بیشتری از اعتبارات پسماند به این استان ها اختصاص یابد چون مسئله پسماند در استان های شمالی از بعد اقلیم خاص شمال کشور، یک مسئله ملی و حتی فرا ملی است. این هم می طلبد که همه عوامل دست به دست هم بدهند تا سهم سه استان شمالی از این اعتبار بیشتر شود.
وی با اشاره به نشست ها، بررسی ها و بازدیدهای مرتبط خود در روزهای اخیر در استان گیلان و دیدار با مقام ارشد استان، دیدار با مدیران مرتبط، شهرداران و مشاوران، اظهار امیدواری کرد موضوع ساماندهی پسماند به نحو احسن پیش برود و در چهار سال باقی مانده از برنامه هفتم توسعه این مسئله در شمال ایران مدیریت و حل شود.
نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در امور پسماند استان های ساحلی با یادآوری این نکته که سفرهای استانی مرتبط را زودتر از موعد شروع کرده است، تاکید کرد: با توجه به ارزیابی هایی که در این سفر داشتیم اعتقاد داریم اعتباراتی که در سال 1403 در خصوص پسماند ابلاغ شد باید توزیع دقیق تری بشود.
وی ادامه داد: در مورد استان مازندران با توجه به تجربه قبلی، شناخت نسبی دارم و به همین دلیل اولین سفر ارزیابی را به استان گیلان اختصاص دادیم چون در گیلان عمق و سطح بحران پسماند اگر نگوییم بیشتر از مازندران است، کمتر هم نیست و این موضوع باعث می شود که بتوانیم حتی اعتبارات تخصیصی پسماند در بودجه 1403 را نیز مورد تجدید نظر قرار دهیم.
وی ضمن اعلام این خبر که در هفته های آتی سفر ارزیابی وضعیت پسماند به استان های مازندران و گلستان نیز انجام خواهد شد، مشکلات پسماند در استان های شمالی از جمله گیلان را ابر مشکل معرفی کرد.

برچسبها : ،
به اشتراک بگذارید:

نظر بنویسید:

security code
تبلیغات و اطلاع رسانی

InShot_20250614_171818249

مشاور و نماینده بیمه عمر و زندگی سامان

InShot_20250515_185755132

جای تبلیغ شما

12990487_902